Företagspresenter

Som företag behöver ni ibland ge små presenter till folk. Det kan gälla anställda, som får en fin julklapp eller en sommargåva, men det kan också röra sig om andra affärskontakter som ni vill tacka lite extra.

Då passar det perfekt att köpa in gåvokort. Gåvokort tar inte en massa plats på kontoret och du kan ha några stycken liggande till de tillfällen när det behövs. Du behöver inte heller vara bekymrad över om gåvan passar mottagaren, eftersom det är mottagaren själv som väljer ut presenten.

anställda

Gåvokort till alla tillfällen

Gåvokort är vanliga företagspresenter till jul, men med det digra utbud som nu finns går det att använda gåvokort till fler tillfällen än så.

Många gåvokort är anpassade för att passera Skatteverkets gränser för julklappar, men det finns gott om alternativ som är både billigare och dyrare, så att du kan anpassa gåvan efter tillfället.

Idag finns gåvokort för så små belopp som 50 kronor, medan de dyraste kostar 500 eller däröver, så det är verkligen en företagspresent som är både flexibel och mångsidig.

Välj gåvokort efter företagets profil

Många gåvokort har ett brett utbud produkter för att säkert kunna tillfredsställa alla, men de flesta har ändå en tydlig inriktning mot till exempel matlagning, inredning eller friluftsaktiviteter.

Detta ger er som företag möjlighet att välja gåvokort, så att det passar er profil och era anställdas intressen. Beroende på vilka ni är och hur era anställdas liv ser ut går det alltså att anpassa valet av gåvokort, så att det matchar perfekt.

Är företagspresenter avdragsgilla?

Företagspresenter kan vara båda avdragsgilla och skattefria, beroende på omständigheterna.

Företagspresenter till anställda i julklapp är avdragsgilla för företaget och skattefria för de anställda om värdet håller sig under vissa beloppsgränser. Det gäller också jubileumsgåvor och uppvaktning vid vissa födelsedagar.

När det gäller andra gåvor till personalen betraktas de som lön. Både arbetsgivaravgift och skatt ska betalas för ett belopp motsvarande gåvans värde.

Gåvor till kunder och leverantörer kan vara avdragsgilla, om det gäller reklamgåvor av ringa värde. Exakt var gränserna går och hur bedömningen görs kan variera och bäst är att kontrollera med Skatteverket vad som gäller.