Gåvokort till era anställda

Gåvokort till era anställda är den idealiska julklappen när ni vill tacka för gott genomfört arbete under det gångna året. Julklappar till anställda är både avdragsgilla för företaget och skattefria för de anställda, upp till ett visst belopp och de flesta gåvokort är anpassade för att passera under denna gräns.

Med gåvokort till era anställda får ni det bästa av två världar. Era anställda känner sig uppskattade och får precis det de själva önskar sig, eftersom de får välja fritt. Ni slipper en massa arbete med att frakta, slå in och förvara julklappar, som ofta tar stor plats och mycket arbetstid i anspråk.

gåvokort till anställda

Skatteregler för gåvokort till era anställda

När det gäller gåvokort till anställda finns en del skatteregler som är bra att känna till.

Nästan allt som arbetsgivaren ger till anställda beskattas som lön, men det finns några undantag och dit hör julklappar som går att ge upp till ett visst maxbelopp, utan att det blir några tråkiga skatteeffekter. Samma sak gäller vissa minnesgåvor i samband med viktiga födelsedagar, eller i samband med att någon tackas för lång och trogen tjänst.

Gåvokort är den perfekta presenten för dessa tillfällen. De finns i många olika prisklasser och är i allmänhet anpassade för att passera under gällande beloppsgränser. Det finns både ganska dyra och lyxiga gåvokort att köpa, och riktigt billiga varianter, och förstås allting däremellan.

Enkelt och smidigt

Välj ut, beställ, ta emot och dela ut. Det är allt ni behöver göra när du väljer att ge gåvokort till era anställda. När det gäller urvalet kan ni med fördel använda vår gåvokortsguide, som berättar ingående om de olika alternativen.

När det gäller allt annat görs det tunga arbetet av någon annan. Du behöver bara se till att tomten dyker upp på julfesten, eller dela ut gåvorna på något annat lämpligt sätt, som passar tillfället.